BuurtBeheer headerfoto

Zoeken

Wijk: Zeeheldenbuurt

De Zeeheldenbuurt is een betrekkelijk grote wijk met ca. 3000 bewoners. De oude grote woningen, die vooral in particulier bezit zijn, lenen zich voor studentenverhuur. Deze wijk kenmerkt zich dan ook door het hoogste percentage studentenpanden in de stad.

De bewonersorganisatie maakte tot voor kort gebruik van het speeltuingebouw met de jaren-50-naam "Kindervreugd" voor haar vergaderingen en kantoor. Het gebouw is onlangs door gemeente afgeschreven en afgebroken. Het Zeeheldenbestuur maakt nu gebruik van het "Voormalige Badhuis" aan de Kleine Badstraat in de naastgelegen Badstratenbuurt. Het terrein van het oude speeltuingebouw wordt door inspanningen van de bewonersorganisatie ingericht als speelterrein met veel groen.

De buurtconciërges van Sociaal Buurtbeheer Zuid bieden ondersteuning aan de bewonersorganisatie. Zij zijn gehuisvest aan de Paterswoldseweg 110 in de Grunobuurt.

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties in de Zeeheldenbuurt. Door op een icoontje te klikken vind u meer informatie over de betreffende accommodatie.
Klik ook eens op 'Satelliet', zo ziet u uw wijk via foto's van boven. U kunt met de pijltjes manouvreren en met de plus en de min in- en uitzoomen.

Accommodaties in de Zeeheldenbuurt