BuurtBeheer headerfoto

Zoeken

Wijk: Ruischerbrug/ Woonschepenhaven

Ruischerbrug en Ruischerwaard liggen tussen de waterwegen Damsterdiep en ‘t Eemskanaal. Hierdoor hebben de wijken een enigszins besloten karakter: ze zijn omringd door water.
Ruischerbrug bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het oude gedeelte behoort sinds 1969 tot de gemeente Groningen, maar heeft zijn oude dorpsidentiteit behouden.
Ruischerwaard is helemaal gebouwd aan het einde van de jaren 90. In Ruischerbrug is een Buurt- en Speeltuinvereniging. Het beheer van deze voorziening wordt uitgevoerd door het Sociaal Buurtbeheer.

In het zuidoostelijk deel van Groningen, aan de overzijde van het Damsterdiep, ligt de Woonschepenhaven. Een woonwijk met een geheel eigen karakter die al bijna 100 jaar bestaat. Sociaal Buurtbeheer levert het beheer van het buurthuis van BSV. DES(Door Eendracht Sterk), dat ruim 50 jaar bestaat. Er worden geregeld activiteiten voor bewoners georganiseerd in het buurthuis.

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties in Ruischerbrug en Woonschepenhaven. Door op een icoontje te klikken vind u meer informatie over de betreffende accommodatie.

Klik ook eens op 'Satelliet', zo ziet u uw wijk via foto's van boven. U kunt met de pijltjes manouvreren en met de plus en de min in- en uitzoomen.

Accommodaties in Ruischerbrug