BuurtBeheer headerfoto

Zoeken

Wijk: Paddepoel

Paddepoel is één van de wijken die in de jaren zestig in het noorden van de stad zijn gebouwd om aan de grote vraag naar woonruimte te voldoen. Vanaf 2001 vindt er grootschalige wijkvernieuwing plaats.

De Trefkoel was lange tijd het centrum voor de sociaal-culturele activiteiten in de wijk. In afwachting van een nieuwe invulling van dit centrum, wordt het momenteel vooral gebruikt als atelierruimte voor kunstenaars.

De wijkvoorzieningen zijn voornamelijk ondergebracht in het gebouw van de Buurt – en Speeltuinvereniging Paddepoel, het activiteitencentrum Plutozaal en de Vensterschool SPT (Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk).

In de Vensterschool is ook het buurtcentrum Sonde 2000 gevestigd, waarvan het beheer door Sociaal Buurtbeheer wordt verzorgd. Daarnaast zijn er ook enkele buurtconciërges actief.

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties in Paddepoel. Door op een icoontje te klikken vind u meer informatie over de betreffende accommodatie.

Klik ook eens op 'Satelliet', zo ziet u uw wijk via foto's van boven. U kunt met de pijltjes manouvreren en met de plus en de min in- en uitzoomen.

Accommodaties in Paddepoel