BuurtBeheer headerfoto

Zoeken

Wijk: De Wijert en Helpman

Helpman, nog niet eens zo lang geleden een dorp dat onder de Gemeente Haren viel, is na toetreding tot de Gemeente Groningen één van die delen van de stad, die redelijk welvarend is.Veel redelijk goede voorzieningen kenmerken deze markante wijk.
De Wijert, een wijk die bestaat uit twee duidelijk te onderscheiden delen: De Wijert-Noord is een typische jaren 60 wijk, met een recht-toe-recht-aan stratenplan. De Wijert-Zuid is opgezet vanuit de visie van de jaren 70: veel straten maken een hofjesachtige indruk en er is een duidelijke wijkring. Hier vindt men vooral particulier woningbezit.

Naast de buurt – en speeltuinvereniging ‘De Helpen’ in Helpman is er het Multifunctioneel Centrum (MFC) in het nabijgelegen De Wijert.

Het beheer van De Helpen wordt gedaan door het Sociaal Buurt Beheer, waar de buurtconciërges ook deel van uitmaken. Zij hebben hun basis in het MFC, waar ze ook spreekuur houden en goed bereikbaar zijn.

Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties in de Wijert en Helpman. Door op een icoontje te klikken vind u meer informatie over de betreffende accommodatie.
Klik ook eens op 'Satelliet', zo ziet u uw wijk via foto's van boven. U kunt met de pijltjes manouvreren en met de plus en de min in- en uitzoomen.

Accommodaties in de Wijert en Helpman